O mnie

Od kilku lat z ogromną pasją zajmuję się fermentacją oraz kulinarnymi eksperymentami. Ukończyłem studia magisterskie na kierunku żywienie człowieka i ocena żywności na SGGW, gdzie dodatkowo w ramach koła naukowego występowałem na lokalnych konferencjach, a praca w laboratorium zaowocowała publikacjami naukowymi. Swoją wiedzę rozwijałem nie tylko na uczelni, ale również w praktyce – pracując m.in. w destylarni wódki Belvedere oraz jako technolog w laboratorium R&D firmy Givaudan.

Szymon Pochylski

Od lat prowadzę autorski projekt Siejeferment, w ramach którego tworzę produkty fermentowane, organizuję warsztaty kulinarne i dzielę się wiedzą żywieniową na blogu, pop-upach oraz w audycjach radiowych. Moją pasję i zaangażowanie doceniła także renomowana restauracja Noma – zostałem wybrany jako stypendysta do udziału w ich projekcie badawczym Taste Buds realizowanym przez Noma Projects.